Kinesitherapie

KINESITHERAPIE KAN KLACHTEN VAN SPIER, GEWRICHT, ZENUW EN BINDWEEFSEL HERSTELLEN EN ZEURENDE PIJN EEN HALT TOEROEPEN.

Je kan bij ons terecht voor…

 • Spier- en Gewrichtspijnen
 • Zenuwpijn
 • Hoofdpijn
 • Kaakproblematiek
 • Duizeligheid en Evenwichtsproblemen
 • Fibromyalgie, CVS, Burn-out
 • Ademhalingsklachten, Hyperventilatie
 • Stressgerelateerde klachten
 • Verteringsklachten
 • Pre- en Postoperatieve revalidatie
 • Sportrevalidatie & Blessurepreventie

Maak telefonisch je afspraak

Catherine Goedgezelschap

catherine@gcmechelen.be

0472/054.044

BE0672.640.164

 • Kinesitherapie
 • Manuele therapie
 • Dry Needling
 • Myofasciale therapie
 • Medische Yoga

Jessica Leliaert

jessica@gcmechelen.be

0479/44.13.84

BE0635.850.935

 • Kinesitherapie
 • Manuele therapie
 • Dry Needling
 • Evenwichtsproblemen

Olivia Charels

olivia@gcmechelen.be

0484/47.90.49

BE0700.589.527

 • Kinesitherapie
 • Manuele therapie

 


Specialisaties

We hebben een Masterdiploma in de Kinesitherapie & Revalidatiewetenschappen en blijven ons voortdurend bijscholen volgens de modernste wetenschappelijke inzichten. We werken nauw samen met elkaar en met de andere disciplines van GC Mechelen.

 

Elk teamlid is een erkend kinesitherapeut, heeft een geldig RIZIV nummer en een geldig visum, is Axxon lid (beroepsvereniging), voldoet aan de kwaliteitscriteria opgelegd door Pro-Q-Kine (kwaliteitsbevordering) en heeft een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Manuele therapie

Door middel van de handen worden mobilisaties en manipulaties uitgevoerd voor gewrichten, spieren en zenuwstelsel. Zo kan je een dysfunctie van gewricht, spier en zenuw herstellen en zeurende pijn een halt toeroepen. Er is aandacht voor het houdings- en bewegingspatronen, de algemene gezondheid, psychologische factoren, sociale factoren, levensstijl, … Meer info kan je terugvinden op http://www.mathera.be/nl/content/wat-manuele-therapie

Myofasciale therapie

Myofasciale therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in spanningen van spieren (myo) en bindweefsel (fascia). Spieren, zenuwen, bloedvaten, organen, … zijn door bindweefsel met elkaar verbonden in kettingen (spierkettingen, neuro-vasculaire kettingen, viscerale kettingen). Door fysieke- en emotionele overbelasting, passieve levensstijl, ongeval, operatie, … wordt weefsel stijver. Soms vormen zich spanningen die aanleiding geven tot pijn. Oppervlakkig gelegen spanningen worden manueel losgemaakt. Dieper gelegen, hardnekkige spanningen (triggerpunten) worden behandeld met dry needling, waarbij de naald een verlengstuk is van onze vinger. Behandelen volgens kettingen betekent dat niet alleen het pijnlijke punt, maar ook de spanningszones in de desbetreffende ketting onderzocht worden, om zo de rode draad achter het klachtenpatroon te vinden. De behandeling wordt gevolgd door stretchen, bewegen en warmte, wat zorgt voor een optimaal resultaat!

Dry needling

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode voor pijn en stijfheid als gevolg van lokale spanningen, triggerpunten, in spieren. Het omvat het inbrengen van een ‘droge’ naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is niet hetzelfde als acupunctuur.

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een respectvolle, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen die het zelfherstellende vermogen aanspreekt. Het manuele gedeelte op de behandeltafel herstelt de natuurlijke beweging van het bindweefsel. De manuele behandeling wordt aangevuld met oefeningen met een focus op traag en bewust bewegen. Naast pijn, bewegingsbeperkingen en gevolgen van overbelasting en ontsteking is er ook aandacht voor doorbloeding, neurale communicatie, hormonale regulatie, verwerking van stressoren, … Dit maakt dat ook klachten die niet zuiver lichamelijk zijn, kunnen verbeteren door fasciatherapie: stress, slapeloosheid, concentratiestoornissen, CVS, burn-out, … Als patiënt heb je een actieve rol en word je begeleid om de signalen van je lichaam te leren herkennen. Zowel tijdens als na de behandeling worden de ervaringen van patiënt en therapeut besproken. Meer info kan je terugvinden op http://www.fascia.be/nl/home.

Neuromotorische revalidatie

De begeleiding bij aandoeningen van het zenuwstelsel en de hersenen (Herseninfarct, Spierverlamming, MS, ALS, Parkinson, …).

Evenwichtsproblemen

Synoniemen voor evenwichtsproblemen zijn duizeligheid, ijlhoofdigheid, instabiliteit, … Deze symptomen kunnen wijzen op aandoeningen van het evenwichtsstelsel zoals BPPV, ziekte van Ménière, …. De klachten kunnen ook veroorzaakt worden door andere problemen zoals een lage bloeddruk, nekblokkage, … Afhankelijk van de diagnose is er een specifieke behandeling voor elk evenwichtsprobleem. Deze kan medicamenteus zijn, bestaan uit oefeningen die uitgevoerd worden door of met een kinesitherapeut en thuis, …

Sportrevalidatie

Elke sporter heeft nood aan lichaamsbewustzijn, stabilisatie, kracht en flexibiliteit. Wanneer er 1 of meerdere van deze pijlers verstoord zijn kan dit leiden tot overbelasting, ontsteking, … Het doel van sportrevalidatie is om deze pijlers bij te sturen via manuele technieken, taping en oefentherapie. Je kan hiervoor zowel preventief als curatief bij ons terecht.

Medische yogatherapie

Medische yogatherapie steunt de mens in zijn eigen herstelproces, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Je staat als patiënt centraal en krijgt de nodige tools voor zelfmanagement. Klachten worden gekaderd binnen het Bio-Psycho-Sociaal model. Het is gebaseerd op de moderne neurofysiologische en biomechanische principes; een vorm van hightech oefentherapie bij fysieke kwalen. En het effect is ruimer dan alleen het fysieke! Samen creëren we een programma op maat: een reeks van yogahoudingen die zowel stretchend als versterkend werken, over lange spier- en bindweefselkettingen, op het ritme van je ademhaling, met een mentale focus, met voldoende tijd om je te ontspannen, met aandacht voor een gezonde levensstijl, … Met dit programma kan je thuis aan de slag. … Yoga is een weg naar een goeie gezondheid, maar het effect is nog sterker indien het gecombineerd wordt met therapeutische begeleiding! Het oefenprogramma wordt aangevuld met een manueel gedeelte op de behandeltafel. Manuele technieken vanuit de kinesitherapie helpen bij het losmaken van gewrichtsblokkades, spier- en bindweefselspanningen.


Werkwijze

 • Elke behandeling kinesitherapie bij GC Mechelen wordt voorafgegaan door gesprek en onderzoek. Door te luisteren naar jouw verhaal en via testen zoeken we naar de oorzaak van je klacht.
 • De diagnose vormt de basis voor je behandeling kinesitherapie. We kunnen in overleg met je arts een aanvullend onderzoek noodzakelijk achten.

Praktisch

Hoe maak je een afspraak?

 • Telefonisch. Indien we niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken met vermelding van je naam en telefoonnummer.
 • Indien je de afspraak kinesitherapie bij GC Mechelen niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch of per sms te annuleren. Niet per mail. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken worden aangerekend.

Wat breng je mee

 • ID + voorschrift + klever ziekenfonds
 • Grote badhanddoek voor op behandeltafel

Tarief en terugbetaling

 • Tarief en terugbetaling zijn afhankelijk van het type pathologie, de plaats van behandeling en CG1/CG2 op het klevertje van je ziekenfonds. Terugbetaling varieert tussen 12 en 23 €.
 • De kinesisten bij GC Mechelen zijn niet toegetreden tot de conventie geldig vanaf 1 januari 2019.
 • Betaling uitsluitend met Bancontact.

 

BEHANDELING

 • Dossierkost: 6 €
 • C, Fac: 29 €
 • Perinataal: 27 €
 • E, Fb: 24 €
 • Huisbezoek: + 2,5 €
 • **1/**1: verlaagd tarief

Getuigenissen

Bedankt voor de persoonlijke aanpak en om mijn lichaam in zijn geheel te bekijken. De mensen van het Gezondheidscentrum bekijken je écht als mens en niet zomaar als een lichaam met klachten.
– A.A.

 

Ik dacht dat mijn rug teveel slijtage had om te bewegen, maar dankzij jouw uitleg durf ik weer met plezier te bewegen, voel ik me goed en niet versleten!
– M.B.

 

Ik heb in het verleden letterlijk en figuurlijk veel op mijn tanden gebeten. Hierdoor kreeg ik tand-, hoofd- en nekpijn, maar ik zag de oorzaak en samenhang niet. Na jouw behandeling leerde ik los te laten, ook weer letterlijk en figuurlijk. Dank je voor je geduld!

– K.V.R.

 

Ik was echt een angstig, gestresseerd persoontje toen ik twee maanden geleden begon, maar ik heb echt veel geleerd over mezelf, mijn houding en ook mijn denkpatronen, mede dankzij jou. Ik had al wel een vermoeden dat geest en lichaam zo verbonden waren, maar heb dat nu des te meer beseft. Ik sta terug al vele dichter bij de persoon die ik vroeger al was en de persoon die ik graag wil zijn. Ik let veel meer op spanningen in mijn lichaam, kan dingen benoemen, kan beter aanvoelen wat er mis is en weet nu ook wat ik er ongeveer aan kan doen om dat te veranderen. Bedankt voor de rustige uitleg, de tips en het momentje van rust in mijn drukke hoofd!

-E.V.E.

 

Mijn vader die een jaar geleden gevallen is en last had van zijn schouder. Hij kreeg medicatie en daarna ook spuitjes, maar de pijn ging niet weg. Nu heeft hij  een briefje gekregen om naar de kiné te gaan. Hij is nu al een paar keer geweest. Het resultaat is echt ongelooflijk. Niet alleen de pijn is beter, hij kan zijn arm terug meer gebruiken. ECHT TOP. Doe zo verder.

– R.B.