Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap

Praktijkeigenaar

Kinesitherapie

Medische Yogatherapie

 

 

0472/05.40.44

catherine@gcmechelen.be


Over Catherine

Catherine is de drijvende kracht achter GC Mechelen!

 

INTAKEGESPREK

Gezondheid is een breed begrip. Daarom geloven we in de samenwerking van meerdere hulpverleners onder één dak, het Gezondheidscentrum Mechelen. Heb je interesse in ons aanbod, maar weet je niet goed waar te beginnen? Catherine helpt je graag verder in een vrijblijvend intakegesprek (30 minuten – 29 euro). Je bespreekt samen met haar de mogelijkheden binnen ons aanbod als antwoord op jouw vraag. Maak je afspraak telefonisch op 0472/054044.

 

KINESITHERAPIE & MEDISCHE YOGATHERAPIE

Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in gezondheid. Ze studeerde in 2008 af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven). In 2009 behaalde ze haar postgraduaat als Manueel Therapeut (UGent). Ze blijft zich bijscholen om garant te staan voor een wetenschappelijk onderbouwde behandeling.

 

In 2012 kwam yoga op haar pad, als hobby. De yogafilosofie waar beweging, ademhaling, inspanning, ontspanning, gedachten, emoties en voeding centraal staan sluit mooi aan bij haar brede visie op gezondheid. Ze schoolde zich bij tot yogadocent en ontving in 2015 een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Ze specialiseert zich verder in de Yogatherapie bij de IAYT, waar oude kennis en nieuwe medische wetenschap samensmelten.

 

Gedreven door haar brede visie op gezondheid opende ze in 2015 GC Mechelen, een groepspraktijk met verschillende disciplines onder één dak. Naast haar job als eigenaar, kinesitherapeut en yogatherapeut bij GC Mechelen geeft ze ook daarbuiten workshops en cursussen. Voor zowel recreatieve beoefenaars in yogastudio’s als voor kinesitherapeuten en osteopaten bij het opleidingsinstituut SmartEducation.

 

“Durf breder te kijken dan het probleem! Kijk niet alleen lokaal, maar ook naar de aangrenzende zones. Ons lichaam bestaat uit kettingen die spieren, gewrichten, organen, zenuwen, … met elkaar verbinden. Kijk breder dan het fysieke aspect! Bekijk de levensstijl, de psyche, het milieu waarin we leven, erfelijke factoren, …”