Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap

Medische Yoga & Kinesitherapie

volwassenen

 

0472/05.40.44

catherine@gcmechelen.be


Over Catherine…

Catherine (°1983) is de drijvende kracht achter GC Mechelen!

 

Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in gezondheid.

 

Ze studeerde in 2008 af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven). In 2009 behaalde ze haar postgraduaat Manuele Therapie (UGent). Ze blijft zich bijscholen om garant te staan voor een wetenschappelijk onderbouwde behandeling.

 

In 2012 kwam yoga op haar pad, als hobby. Medische Yoga Therapie, de wetenschappelijk onderbouwde aanpak waarin beweging, ademhaling, inspanning, ontspanning, gedachten, emoties en voeding centraal staan sluit mooi aan bij haar brede visie op gezondheid. Ze schoolde zich bij tot erkend Hatha yoga docent en ontving in 2015 een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Sinds 2018 verdiept ze zich in de Medische Yoga Therapie en in de integratie van Levensstijl in de begeleiding van de patiënt. In Amerika bij de Living Well Institute en in Nederland bij The Yoga Therapy Institute. Sinds 2022 is ze erkend medisch yogatherapeut. Ook de jaarlijkse bijscholingen voor Kinesitherapie houden haar up-to-date.

 

Na 8 jaar werkervaring in een groepspraktijk voor kinesitherapie, opende Catherine in 2015 GC Mechelen. Het multidisciplinaire Gezondheidscentrum met verschillende disciplines onder één dak vertaalt haar brede visie op gezondheid. Naast haar job in GC Mechelen is ze ook docent bij SmartEducation (BE) en Denkfysio (NL), beiden opleidingsinstituten voor kinesitherapeuten, osteopaten en artsen.

 

Catherine is de fiere mama van 2 dochters en verrijkend samen met haar partner.

 

“Durf breder te kijken dan het probleem! Kijk niet alleen lokaal, maar ook naar de aangrenzende zones. Ons lichaam bestaat uit kettingen die spieren, gewrichten, organen, zenuwen, … met elkaar verbinden. Kijk breder dan het fysieke aspect! Bekijk de levensstijl, de psyche, het milieu waarin we leven, erfelijke factoren, …”