Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap

Kinesitherapie

Medische Yoga – Lichaamsgerichte therapie

 

0472/05.40.44

catherine@gcmechelen.be


Over Catherine…

Founder Catherine (°1983) is de drijvende kracht achter GC Mechelen! Ze kwam in 2015 met de idee voor een multidisciplinaire groepspraktijk in Mechelen. Verschillende disciplines onder één dak, met een brede visie op de fysieke en mentale gezondheid. De nieuwste evolutie op vlak van gezondheidszorg.

 

Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in gezondheid.

 

Ze studeerde in 2008 af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven). In 2009 behaalde ze haar postgraduaat Manuele Therapie (UGent). Ze blijft zich bijscholen om garant te staan voor een wetenschappelijk onderbouwde behandeling.

 

In 2012 kwam yoga op haar pad, als hobby. Ze schoolde zich bij tot erkend Hatha yoga docent en ontving in 2015 een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Vervolgens verdiepte ze zich in de Medische Yoga Therapie, de wetenschappelijk onderbouwde aanpak waarin kinesitherapie aangevuld wordt met yoga en levensstijl. In Amerika bij de Living Well Institute en in Nederland bij The Yoga Therapy Institute. Sinds 2022 is ze erkend Medisch yogatherapeut. De jaarlijkse bijscholingen voor Kinesitherapie houden haar up-to-date en geaccrediteerd bij Pro-Q-Kine, kwaliteitsbevordering voor kinesitherapie. Momenteel volgt ze de 3-jarige opleiding Lichaamsgerichte therapie bij Agape Belgium, een mooi en logisch vervolg!

 

Na 8 jaar werkervaring in een groepspraktijk voor kinesitherapie, opende Catherine in 2015 Gezondheidscentrum Mechelen, de multidisciplinaire groepspraktijk. Naast haar job in GC Mechelen is ze ook docent bij SmartEducation (BE) en Denkfysio (NL), beiden opleidingsinstituten voor kinesitherapeuten, osteopaten en artsen. Verder is ze gastspreker op een congres of bij de LifeMe Podcast aflevering # 31 – De bewezen voordelen van Yoga.

 

Catherine is de fiere mama van 2 dochters, Lenthe en Ona, en verrijkend samen met haar partner Koen.

 

“Durf breder te kijken dan het probleem! Kijk niet alleen lokaal, maar ook naar de aangrenzende zones. Ons lichaam bestaat uit kettingen die spieren, gewrichten, organen, zenuwen, … met elkaar verbinden. Kijk breder dan het fysieke aspect! Bekijk de levensstijl, de psyche, het milieu waarin we leven, erfelijke factoren, …”