Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap

Kinesitherapie & Medische Yoga – Praktijkeigenaar

 

0472/05.40.44

catherine@gcmechelen.be


Over Catherine…

Catherine is de drijvende kracht achter GC Mechelen!

 

Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in gezondheid. Ze studeerde in 2008 af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven). In 2009 behaalde ze haar postgraduaat Manuele Therapie UGent). Ze blijft zich bijscholen om garant te staan voor een wetenschappelijk onderbouwde behandeling.

 

In 2012 kwam yoga op haar pad, als hobby. De yogafilosofie waar beweging, ademhaling, inspanning, ontspanning, gedachten, emoties en voeding centraal staan sluit mooi aan bij haar brede visie op gezondheid. Ze schoolde zich bij tot yogadocent en ontving in 2015 een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Sinds 2018 specialiseert ze zich verder in de Medische Yogatherapie bij de IAYT, waar oude kennis en nieuwe medische wetenschap samensmelten.

 

Na 8 jaar werkervaring in een groepspraktijk voor kinesitherapie, opende Catherine in 2015 haar eigen praktijk, GC Mechelen. Het multidisciplinaire Gezondheidscentrum met verschillende disciplines onder één dak vertaalt haar brede visie op gezondheid. Naast de individuele therapie geeft ze ook workshops en cursussen ‘Yoga voor je Gezondheid’. Zowel voor mensen met gezondheidsklachten als voor kinesitherapeuten en osteopaten in opleiding bij SmartEducation.

 

“Durf breder te kijken dan het probleem! Kijk niet alleen lokaal, maar ook naar de aangrenzende zones. Ons lichaam bestaat uit kettingen die spieren, gewrichten, organen, zenuwen, … met elkaar verbinden. Kijk breder dan het fysieke aspect! Bekijk de levensstijl, de psyche, het milieu waarin we leven, erfelijke factoren, …”