Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap

Medische Yoga & Kinesitherapie

volwassenen

 

0472/05.40.44

catherine@gcmechelen.be


Over Catherine…

Catherine (°1983) is de drijvende kracht achter GC Mechelen!

 

Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in gezondheid.

 

Ze studeerde in 2008 af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven). In 2009 behaalde ze haar postgraduaat Manuele Therapie (UGent). Ze blijft zich bijscholen om garant te staan voor een wetenschappelijk onderbouwde behandeling.

 

In 2012 kwam yoga op haar pad, als hobby. Yoga waarin beweging, ademhaling, inspanning, ontspanning, gedachten, emoties en voeding centraal staan sluit mooi aan bij haar brede visie op gezondheid. Ze schoolde zich bij tot yogadocent en ontving in 2015 een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Sinds 2018 specialiseert ze zich verder in de Medische Yogatherapie bij de IAYT en andere opleidingsinstituten, waar oude kennis en nieuwe medische wetenschap samensmelten.

 

Na 8 jaar werkervaring in een groepspraktijk voor kinesitherapie, opende Catherine in 2015 GC Mechelen. Het multidisciplinaire Gezondheidscentrum met verschillende disciplines onder één dak vertaalt haar brede visie op gezondheid. Naast haar job in GC Mechelen is ze ook docent bij SmartEducation, een opleidingsinstituut voor kinesitherapeuten en osteopaten.

 

Catherine is de fiere mama van 2 dochtertjes, Lenthe en Ona, en verrijkend samen met haar partner Koen.

 

“Durf breder te kijken dan het probleem! Kijk niet alleen lokaal, maar ook naar de aangrenzende zones. Ons lichaam bestaat uit kettingen die spieren, gewrichten, organen, zenuwen, … met elkaar verbinden. Kijk breder dan het fysieke aspect! Bekijk de levensstijl, de psyche, het milieu waarin we leven, erfelijke factoren, …”