Loopbaanbegeleiding

Helpt jou als werknemer of ondernemer een antwoord te vinden op je loopbaanvragen.

Je kan bij ons terecht voor…

Begeleiding op maat, voor al je vragen en twijfels over je loopbaan of onderneming.

 

 • Je wil meer plezier en voldoening uit je job halen.
 • Je zoekt een beter werk-privé evenwicht.
 • Je wil weten welke job écht bij je past.
 • Je wil ontdekken hoe je je talenten volop kan inzetten.
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan je kan tonen.
 • Je staat op een kruispunt en je weet niet welke richting je uit wil of kan.
 • Je zou graag een andere job zoeken, maar je hebt geen idee wat jouw vaardigheden, sterktes en talenten zijn.
 • Je bent hoogsensitief en je worstelt hiermee op de werkvloer.
 • Je bent herstellende van burn- of bore-out of om andere gezondheidsredenen een tijdje niet aan het werk en je zoekt ondersteuning om terug aan de slag te kunnen gaan.
 • Je bent een multipotentialite (iemand met veel verschillende interesses in de werksfeer) en je krijgt vaak te horen dat je niet weet wat je wilt en toch eens moet kiezen.
 •  Je perfectionisme is een obstakel op de werkvloer: je legt de lat zeer hoog, je hebt faalangst en daardoor ook last van uitstelgedrag, je bent een pleaser, je hebt graag altijd de touwtjes in handen,…  Meer info hier.
 • Je bent (startende) ondernemer en je loopt vast in je zoektocht naar je ideale aanbod en je ideale klant.

 

Loopbaanbegeleiding kan zowel in GC Mechelen als in het Vrijbroekpark, onze achtertuin. Een wandeling in de natuur is voor velen een rustgevende manier om te ontstressen, na te denken en zaken op een rijtje te kunnen zetten.  

 

Benieuwd naar wat loopbaanbegeleiding bij GC Mechelen voor jou kan betekenen?

We vertellen je graag alles over loopbaanbegeleiding tijdens een Koffieklap, een individueel en informeel kennismakingsgesprek in Kato Gâteaux (Korenmarkt, Mechelen). Zo kan je geheel vrijblijvend kennis maken met onze aanpak.

 

• Nieuwe data binnenkort online

 

Schrijf je in via anouk@gcmechelen.be. Anouk contacteert je nadien om het tijdstip vast te leggen, zodat je zeker bent van je plekje.

Maak een afspraak

Anouk De Weerdt

anouk@gcmechelen.be

0496/40.16.87

www.flowfix.be

Met of zonder cheques i.s.m. K-onsult

 • dinsdagvoormiddag
 • 2-wekelijks afwisselend op donderdagavond en vrijdagvoormiddag

 

Miranda Vermeylen

miranda@gcmechelen.be

0497/83.48.90

www.mirandavermeylen.be

Met of zonder cheques i.s.m. K-onsult

 • dinsdagnamiddag
 • vrijdagnamiddag

 

 

 

 Werkwijze

Het loopbaanbegeleidingstraject duurt 7 uur en is steeds een traject op maat.

 

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefonisch of tijdens een kennismakingsmoment). Als je daarna graag wil starten, maken we een eerste afspraak.

 

De eerste afspraak is een intakegesprek. We verkennen en verdiepen je loopbaanvraag en we overlopen je huidige of laatste werksituatie, loopbaan, studies, keuzemomenten, interesses, toekomstwensen,… Je loopbaanvraag en je specifieke noden bepalen het vervolg van het traject.

 

Mogelijke onderwerpen:
– oefeningen rond talenten en valkuilen, werkwaarden (wat vind ik belangrijk in een job), energiegevers en -vreters.
– omgaan met perfectionisme
– droomoefening: waar dagdroom je al eens van, welke job zou je uitoefenen als je helemaal zelf zou mogen kiezen?
– reality check: hoe koppelen we je droom aan de realiteit, welke jobs zijn mogelijk en wat heb ik nodig aan ervaring en kennis om die jobs te kunnen uitoefenen?
– cv en sollicitatiebrief opmaken
– sociale mediaprofielen aanmaken of updaten (LinkedIn, Instagram voor ondernemers,…)
– functioneringsgesprek voorbereiden
– voor ondernemers: je WHY bepalen (waarom doe je wat je doet, wat wil jij in de wereld zetten), je aanbod scherpstellen, je ideale klant identificeren, omgaan met faal- en straalangst,…

 

Elke loopbaancheque wordt afgesloten met een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).


Praktisch

Hoe maak je een afspraak?

 • Bij voorkeur per mail of telefonisch.

Tarief

 • Als werknemer of zelfstandige met minstens 7 jaar werkervaring heb je elke 6 jaar recht op een traject van 7 uur.
 • Je vraagt bij de VDAB tweemaal een loopbaancheque aan. Met de eerste cheque volg je 4u loopbaanbegeleiding, met de tweede 3u. De kostprijs voor één loopbaancheque bedraagt 40€. Je betaalt dus 10€ per uur coaching, de rest wordt betaald door de Vlaamse overheid. De totale waarde van een individueel loopbaantraject is 1100€.
 • Als je niet in aanmerking komt voor het systeem van de loopbaancheques, kan je nog steeds instappen in een individueel traject. Het uurtarief bedraagt dan 60€.

 

Terugbetaling

 • Je betaalt iets meer dan 11€/uur. De rest wordt gesubsidieerd door de Overheid. De reële kostprijs van een traject bedraagt 1100€.

Getuigenissen

Ik stond op een kruispunt in mijn professioneel leven en ik moest enkele knopen doorhakken, toen ik bij Anouk terecht kwam. Ze neemt de tijd om naar je verhaal te luisteren en ze past haar aanpak aan tot ze bij de kern komt. Ik voelde veel weerstand bij sommige oefeningen en opdrachten die ik thuis moest voorbereiden, omdat ik niet graag nadenk over mezelf en mijn keuzes. Ik ben nu wel heel tevreden dat ik het gedaan heb en de geduldige en gepersonaliseerde aanpak van Anouk heeft daar zeker bij geholpen. Als je op zoek bent naar iemand die echt luistert en de tijd neemt om door te dringen tot de kern, dan ben je bij Anouk aan het juiste adres.

S.V.

 

Anouk pakt de dingen aan op maat van de persoon die voor haar zit. Op zijn of haar tempo. Duidelijk gestructureerd zodat je weet wat je te wachten staat. En vooral ook zeer bemoedigend, wat wonderen doet voor het zelfvertrouwen dat je dan soms wat verloren bent op dat moment.
Ze helpt je mee zoeken naar iets wat je op dat moment heel hard kwijt bent. Als een soort gids die je meeneemt naar een weg met verschillende mogelijkheden. Of naar andere wegen waarvan je dacht dat ze niet voor jou waren of waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.
-A.

 

Wat loopbaanbegeleiding mij heeft gebracht? Ik heb een groeiproces doorgegaan op persoonlijk en op professioneel vlak. Nog steeds ben ik elke dag meer bewust aan het groeien. Ik denk dat mijn groei op dat moment voornamelijk om zelfacceptatie draaide en dat probeer ik nog steeds elke dag met vallen en opstaan. Ik ben enorm dankbaar dat Anouk me de kennis heeft bijgebracht over multipotentialites .
Ik denk dat ik het kan samenvatten in kernwoorden: zelfacceptatie, eigen identiteit, valkuilen, waarden, mijn droom.
Bedankt Anouk, om wie je bent, om wat je geeft en om wat je doet leven in andere mensen zoals bij mij! 

-T.D.

 

Toen ik startte met loopbaanbegeleiding, heb ik met een aantal coaches afgesproken om kennis te maken. Ik voelde me bij Anouk meteen op mijn gemak, waardoor ik dan ook voor haar koos.
Ik heb dankzij de loopbaanbegeleiding mijn toenmalige job opgegeven voor een halftijdse job en ben daarnaast zelfstandige in bijberoep geworden. Dit laatste had ik nooit gedurfd, maar Anouk liet me inzien dat ik het wel kan en gewoon in mezelf moet geloven. Ze stelt de juiste vragen en laat je vooral zelf tot inzichten komen.
Ik ben over de ganse lijn heel blij dat ik dit traject heb gevolgd en zou het iedereen aanraden! Het heeft mijn leven helemaal veranderd en ik ben er een stuk gelukkiger van geworden 🙂
-C.V.