Anouk De Weerdt

Anouk De Weerdt

Studiekeuze- & Loopbaanbegeleiding

volwassenen – tieners

 

0496/40.16.87

anouk@gcmechelen.be


Over Anouk…

Anouk is een sinologe van opleiding en heeft meer dan 11 jaar in het hoger onderwijs gewerkt. Eerst met buitenlandse studenten en docenten, daarna met Vlaamse studiekiezers. Na een professionele pauze omwille van gezondheidsredenen was het tijd voor iets anders.

 

Anouk is een ‘multipotentialite’ oftewel een creatieve generalist. Dat wil zeggen dat ze veel uiteenlopende interesses en talenten heeft en graag nieuwe dingen leert en doet. Levenslang leren hoort dan ook evenveel bij haar als haar ontembare krullen. Nadat ze was afgestudeerd als sinologe leek een masteropleiding in human resources haar wel wat. Ze koos er uiteindelijk voor om nog een jaar in China te gaan studeren, maar personeelsbeleid en alles wat daarbij hoort bleef haar altijd boeien. Haar honger naar meer kennis over dit domein en andere thema’s zoals hoogsensitiviteit op de werkvloer, een gezonde work-life balans, zelfzorg en bewuste keuzes maken werd gestild in de opleiding tot loopbaancoach die ze volgde bij Karine Van Oosterbos (K-onsult).

Anouks liefde voor het hoger onderwijs en werken met jongeren combineerde ze met de kennis uit die opleiding en zo werd ze niet alleen loopbaancoach, maar ook studiekeuzebegeleider. Inmiddels mag ze zich ook Kindertalentenfluisteraar (methode Luk Dewulf) noemen en is ze vrije student in de Master in de Psychologie aan de KU Leuven. In juni volgt ze nog een certificatietraining van het Keuzekompas, waarna ze deze tool zal gebruiken voor de studiekeuzebegeleidingstrajecten.

 

Tijdens de studiekeuze- en loopbaanbegeleidingstrajecten gaat Anouk samen met jou op pad. Jullie brengen in kaart wie jij bent, wat je kan, wat je wil en vooral wat je echt graag doet. Er worden verschillende tools en methodieken gebruikt om een klare kijk te krijgen op je talenten, vaardigheden, normen en waarden, dromen en verlangens. Kiezen voor Anouk is kiezen voor iemand die luistert naar jouw persoonlijke verhaal en hulpvraag. Elk traject is een traject op maat.

 

‘If you can dream it, you can do it’