Zwangerschap & Babymassage

Alle workshops worden gegeven door een ervaren vroedvrouw van Vroedvrouwenteam Mechelen. In een ontspannen sfeer geven we je zo objectief mogelijke informatie. Je partner of de persoon die je zal begeleiden bij je bevalling is zeker welkom!

 

Arbeid en bevallen

Wat is arbeid en hoe herken je het? Hoe ga je er mee om en wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam? In deze workshop leer je alles over het speciale moment van bevallen. Je leert er ook ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken.

 

Borstvoeding

Eindelijk, je baby is er! Maar hoe gaat dat borstvoeden nu in zijn werk? Je hoort verschillende verhalen en adviezen maar hoe begin je er nu zelf aan? Via deze workshop willen we je in staat stellen om de werking van borstvoeding te begrijpen om zo vlot van start te gaan en dit ook met kennis van de nodige aandachtspunten.

 

Pasgeboren baby en kraamtijd

De eerste dagen, weken en maanden met een pasgeboren baby zijn vaak een heel intense periode, vol met vele vragen en onzekerheden. In deze workshop reiken we je handvaten aan om je hierop voor te bereiden. Zowel praktische zaken over dagelijks verzorgen, veilig slapen, samen op stap en … komen aan bod. We staan ook stil bij de impact op jezelf en je gezin.

 

Babymassage

Je baby masseren heeft verschillende voordelen voor jou én je baby! Het kan helpen bij de spijsvertering, moeilijke slapers, onrustige baby’s, … maar blijft bovenal gewoon een prachtig intiem momentje waar jij en je baby enorm van kunnen genieten! Hoe vroeger je begint, hoe meer je baby aanrakingen als normaal gaat ervaren. Het is een mooie verderzetting van de 9 maanden geborgenheid. Bij kleine baby’s gaat het vooral om aanrakingen en strelingen, vaak na het badje. Hoe ouder je baby, hoe langer je kan masseren.

 

EHBO bij baby’s en kinderen

Klik hier voor meer info

 

Een leuke aanvulling op de workshops: Groepslessen

  • Zwangerschapsyoga: klik hier voor meer info
  • Baby Mindful: klik hier voor meer info
  • Ouder & Peuter Yoga: klik hier voor meer info

 


Data

  • Arbeid en bevallen: donderdag 7 maart 2019: 19u30-21u30
  • Borstvoeding: donderdag 18 april 2019: 19u30-21u30
  • Babymassage: dinsdag 21 mei 2019: 13u30-15u00
  • EHBO: vrijdag 12 april 2019: 19u30 – 21u30 – vrijdag 7 juni 2019: 19u30 – 21u30
  • Op zoek naar extra data? Neem een kijkje op www.vroedvrouwenteammechelen.be!

Inschrijven

Per mail naar info@vroedvrouwenteammechelen.be

Prijs 

Terugbetaling mutualiteit met individuele opleg van € 20 per workshop (incl. partner).

Wat neem je mee

Gemakkelijke kledij + Klevertje mutualiteit