Yoga voor je Gezondheid

Ruglast? Neklast? Slaap je niet goed? Hoe is je ademhaling? Heb je loopblessures?

 

Laat deze klachten geen rem, maar net de reden zijn om aan yoga te doen!

 

  • Kleine groep (min. 5- max. 8)
  • Docent: Catherine Goedgezelschap, kinesitherapeut en medische yogatherapeut.
  • Kort stuk theorie + deugddoende yogales!
  • Hand-outs en/of video, waarmee je ook thuis aan de slag kan.
  • Voor zowel de beginnende als de meer ervaren yogi.

 

Thema’s

RUG

Lumbago of geblokkeerde rug, hernia, artrose, scoliose, ischias, gespannen rugspieren, zwakke buikspieren, bekkenpijn, stijve heupen, …

 

We zitten veel, bewegen te één-tonig, sommigen bewegen te weinig en anderen overbelasten, kampen met stress, slapen niet voldoende, … Dit alles zorgt dat we veel spanning ophouden in onze lage rug en de aangrenzende zones (heupen, bekken, middenrug, …).

In deze workshop krijg je meer inzicht in je lage rug, doorbreken we mythes, werken we met verschillende yoga technieken die ons gaan helpen om eerst de spanning in onze rug los te laten en van daaruit terug kracht op de bouwen en de juiste houding aan te nemen.

 

Voorlopig geen workshops in groep. In tussentijd kan u individueel terecht voor Medische Yoga.

 

NEK EN SCHOUDER

Torticollis of stijve nek, gespannen spieren, hernia, uitstraling in arm, …

 

We zitten veel voor de computer, in de wagen, brengen veel tijd door op onze gsm, zijn vaak lang geconcentreerd bezig, kampen met stress, … Dit alles zorgt voor spierspanning en hoofdpijn.

In deze workshop krijg je meer inzicht in je nek- en schouderregio. We werken met verschillende yoga technieken die ons gaan helpen om eerst de spanning in onze nek en schouder los te laten en van daaruit terug kracht op de bouwen en de juiste houding aan te nemen. We hechten veel belang aan ademhaling en stress, omdat beiden een belangrijke invloed hebben op de nek- en schouderregio.

 

Voorlopig geen workshops in groep. In tussentijd kan u individueel terecht voor Medische Yoga.

 

SLAAP

Als in slaap vallen moeilijk is. Als je moe wakker wordt ongeacht hoeveel uur je geslapen hebt. Als je in bed naar het plafond ligt te staren in het midden van de nacht, niet weten wat te doen.

 

In deze 2-uur durende workshop leer je hoe yoga je naar een zachte, rustgevende en herladende slaap kan leiden. Je leert yoga technieken die je helpen te ontspannen na een stresserende dag. Ze helpen jou om rust te vinden, je voor te bereiden op bedtijd, beter in slaap te vallen en te genieten van een deugddoende nachtrust.

 

Voorlopig geen workshops in groep. In tussentijd kan u individueel terecht voor Medische Yoga.

 

ADEMHALING

Gespannen ademhaling, oververmoeid, pijnlijke spieren, kortademig, veel zuchten, naar adem happen, nek- en schouderspanningen, duizelig, hoofdpijn, droge mond, onrustige darmen, tintelende armen, …

 

In deze workshop leer je hoe je ademhaling werkt en waarom het vaak fout loopt. Een veel voorkomend én onderschat probleem. We ontdekken samen de verschillende helende effecten van een vrije ademhaling op je lichaam en geest. Yogaoefeningen maken gespannen zones rond o.a. nek, schouder, ribben, buik en bekken losser, waardoor je ademhaling vrijer kan stromen.

 

Voorlopig geen workshops in groep. In tussentijd kan u individueel terecht voor Medische Yoga.

 

LOPERS

Voor lopers die blessures hebben, hadden of willen voorkomen. Voor de vrije tijds jogger, marathon loper, triatleet, trail runner, …

 

Leer het nut van Yoga als aanvulling op je favoriete sport. Je ontdekt de voordelen van een goede ademhaling, een goede doorbloeding, vrije gewrichten, soepele én krachtige spieren, pezen & bindweefsel, herstel in rust, …

 

Voorlopig geen workshops in groep. In tussentijd kan u individueel terecht voor Medische Yoga.

 


Inschrijven

Per mail naar catherine@gcmechelen.be. Je krijgt een bevestigingsmail.

Annulatie tot 14 dagen voor aanvang van de workshop is kosteloos. Bij latere annulaties wordt het bedrag van inschrijving aangerekend.

Prijs

35€

Wat neem je mee

Yogamat, dekentje, kussen, gemakkelijke kledij en sokken.