Assertiviteitstraining

Assertief zijn is…

Het uiten van jezelf, met respect voor de ander.

 

Dit uiten van jezelf is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. In onze huidige maatschappij wordt immers veel druk gelegd op het opkomen voor jezelf. Het hebben van een eigen mening en deze kunnen uiten (bv. op sociale media) is praktisch een vereiste van de maatschappij. Deze verwachtingen kunnen stress veroorzaken bij mensen die eerder onzeker zijn. Het kan je confronteren met een laag zelfbeeld of met je faalangst.

 

Wil je…

• ‘Nee’ kunnen zeggen zonder schuldgevoel?
• Duidelijk je grenzen kunnen aangeven?
• Werken aan meer zelfvertrouwen?
• Leren omgaan met faalangst?
• Assertiever door het leven gaan?

 

In deze training leer je assertief zijn en leer je dus omgaan met onzekerheid en faalangst!

 

De basis van assertiviteit is gericht naar binnen: inzicht in je eigen gevoelswereld, in je blokkades en in de communicatie met jezelf. Kortom, er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen. Wat voortvloeit uit een beter zelfbeeld en zelfkennis is het assertiever kunnen zijn naar anderen. Meer bepaald: je grenzen kunnen aangeven, nee kunnen zeggen zonder schuldgevoel, praten over (moeilijke) gevoelens.

 

We werken in een kleine vaste groep van max. 6 deelnemers. Samen met deze mensen zal je gedurende een aantal weken een proces aangaan waarbij veiligheid en vertrouwen belangrijke pijlers zijn. Er wordt een klein stuk theorie gegeven, maar het accent ligt vooral op het doen en het ervaren.

 

Dus, wens je te werken aan meer zelfvertrouwen en bijgevolg een betere assertiviteit, in een veilige setting waarbij het accent ligt op de ervaring, schrijf je dan snel in!


Data en Inschrijvingen

Uurrooster

  • Maandag: 18u40-20u10

Data

  • Start Februari (6-weekse training): 18/2, 25/2, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4 (volzet)
  • Start April (5-weekse training): 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5

Inschrijven

per mail naar Julie Mariën, assertiviteitstrainer en dramatherapeut, julie_marien@hotmail.com

Prijs

180 € per reeks van 6 lessen/ 150 per reeks van 5 lessen.

Training in kleine groep van max. 6 deelnemers.