Vanessa Wouters

Vanessa Wouters

Studiekeuze- & Stressbegeleiding

jongeren

 

0486/16.87.86

vanessa@gcmechelen.be

 


Over Vanessa…

 

Vanessa’s passie is ‘de mens’, met een groot zwak voor jongeren en jongvolwassenen. Ze wil er volop voor gaan om iemand weer terug in zijn eigen kracht te zetten.

 

In 2004 studeerde Vanessa af als Bachelor in het Sociaal Werk (Thomas More Kempen), waarna ze nog verder ging studeren aan de KULeuven. Daar rondde ze in 2008 haar studie Pedagogische Wetenschappen af als Master in de Sociale Pedagogiek.

 

Sinds 2011 werkt Vanessa als psycho-pedagogisch consulent in een CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) met leerlingen in het secundair onderwijs. Ze richt zich vooral op die jongeren die zich niet goed voelen in hun vel, het gevoel hebben onder grote druk te staan, moeilijkheden ervaren thuis of in contact met hun omgeving… Als CLB’er wordt ze dagelijks geconfronteerd met stress bij jongeren en de gevolgen hiervan op hun psychisch, sociaal en fysiek welzijn, op hun schoolloopbaan en op de keuzes die ze maken.

 

Vanessa is leergierig van aard en steeds op zoek naar nieuwe kennis en inzichten. In 2019 startte ze met een Postgraduaat Somato-Psychopedagogie (PXL Hogeschool Hasselt), waarbij het verband tussen lichaam en geest bij stress(klachten) centraal staat. De nieuwe ervaringen die ze in deze opleiding opdeed, hebben, samen met een portie grote ‘goesting’ die er al veel langer zat, gemaakt dat Vanessa haar droom durfde waarmaken om te starten als stressbegeleider voor jongeren.

 

“The one who falls and gets up is so much stronger than the one who never fell.”