Vanessa Muyldermans

Vanessa Muyldermans

Seksuologie, Relatie en Fertiliteit

 

0497/87.74.31

Vanessa@gcmechelen.be

 


Over Vanessa

Vanessa is in onze praktijk de persoon die makkelijk praat en anderen makkelijk laat praten over ongemakkelijke, intieme, onderwerpen. Initieel studeerde Vanessa Sociale Verpleegkunde en ging in een ziekenhuis aan de slag.

 

Zo werkte ze enkele jaren in de psychosociale patiënten begeleiding en combineerde dit met de studies Criminologische Wetenschappen aan de VUB, een studie die voortsproot uit haar diepe passie om het gedrag en de beweegredenen van mensen te begrijpen.

 

Aansluitend hierop startte ze met een Aggregaatsopleiding en begon tegelijkertijd les te geven. De opgedane kennis doorgeven werd een nieuwe passie. Maar na een tijdje miste ze het actieve werkveld.

 

Ook de drang naar verdere professionalisering; mensen kunnen helpen om zichzelf beter te begrijpen; alsook de nood aan zelfontplooiing werd groter en groter en bracht haar bij de MaNaMa-opleiding Master in de Seksuologische Wetenschappen aan de KUL.

 

Tussendoor volgde ze nog tal van andere, meer kortdurende opleidingen. En momenteel is ze zich bij het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen verder aan het verdiepen in fertiliteit en kinderwens.

 

Vanuit de overtuiging dat over alles een vraag mag gesteld worden en over alles kan gepraat worden, luistert zij, vanuit een authentieke houding en met zeer veel betrokkenheid, aandacht en respect, graag naar jouw verhaal; in jouw woorden gebracht, op jouw tempo.

 

“Zoals een bloem de zon nodig heeft om bloem te worden, zo heeft een mens liefde en seks nodig om mens te worden.”