Valentijn Vanhove

Valentijn Vanhove

Psychologie

volwassenen – kinderen & tieners

 

0474/29.16.35

valentijn@gcmechelen.be


Over Valentijn…

Valentijn is een gepassioneerde professional met een hart voor de gedragswetenschappen. Hij behaalde een Master in de Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit Nederland waarbij hij zich specialiseerde in de ontwikkeling van de mens gedurende de gehele levensloop. Hierna genoot hij nog diverse andere opleidingen en bijscholingen, waaronder een opleiding Existentiële Counseling (KU Leuven) en Integratieve Koppeltherapie (Educatieve Academie).

 

Je kan Valentijn het best omvatten als een ‘generalist in de gedragswetenschappen’. De vraag: “Waarom doen mensen wat ze doen?” kwam al sterk centraal te staan tijdens zijn eerste bacheloropleiding criminologische wetenschappen en heeft hem sindsdien niet meer losgelaten. Hierbij tracht hij psychologische vraagstellingen steeds vanuit diverse wetenschappelijke onderbouwde perspectieven te bekijken, staat de beleving van de cliënt steeds centraal en is het proces van het in kaart brengen van alle potentiële onderliggende factoren een steevast en niet uitsluitbaar begrip binnen zijn therapeutische aanpak.

 

Binnen dit alles hanteert Valentijn steeds een sterk neutrale en professionele werkhouding, dit met de intentie om potentiële denkfouten (bias) en waardeoordelen buitenspel te laten. Zo is Valentijn van oordeel dat psychologen en psychotherapeuten geen rechters zijn die horen te oordelen over iemands denken en handelen en dienen zij gedrag steeds vanuit een objectieve en wetenschappelijke bril te bestuderen en te interpreteren, ongeacht welke hulpvraag of individu die zich aanbiedt.

 

Valentijn kent een rijke werkervaring. Zo heeft hij ervaring binnen diverse functies binnen het (buitengewoon) onderwijs, werkte hij in meerdere praktijken, centra geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en is hij verbonden als psycholoog en relatietherapeut met ziekenfonds Solidaris.

 

Valentijn werkt zowel individueel, met gezinnen als met koppels. Zowel voor volwassenen als kinderen. Consultaties psychologische begeleiding en gezins- of relatietherapie kunnen steeds worden verzorgd in de Nederlandse of Engelse taal.

 

“De enige onmogelijkheid is de onmogelijkheid zelve … Er is altijd een weg … Laten we samenwerken om deze weg te vinden.”