Sylvie Van Houtvinck

Sylvie Van Houtvinck

Psychologie

volwassenen

 

0485/44.80.67

sylvie@gcmechelen.be


Over Sylvie

Sylvie is afgestudeerd als klinisch psychologe (2010) en criminologe (2012). Sinds 2015 werkt ze als zelfstandig psychologe waar ze kortdurende begeleiding aanbiedt.

 

Ze verdiepte zich verder in Mindfulness, en daarop verder bouwend Acceptance and Commitment Therapie, een stroming binnen de gedragstherapie waar gedachten en gevoelens anders benaderd worden, en waar een waardevol leven leiden centraal staat.

 

Om nog meer te kunnen aanbieden in haar begeleidingen volgde ze, volgde ze de Permanente Vorming Eerstelijns Psychologische Zorg, en een training in motiverende gespreksvoering. Deze zijn erg aanvullend bij ACT.

 

Vermits ze ook interesse heeft in groepstrainingen, volgde ze de opleiding tot ACT-trainer, en geeft ze regelmatig groepssessies in ‘ACT’, ‘Piekeren’ en ‘Inleiding in Mindfulness’.

 

Aangezien de honger naar ACT toch aanwezig blijft, en dit de basis van haar begeleiding is, volgt ze vanaf september 2018 het 4-jarig Postgraduaat in de Contextuele Gedragstherapie, om zich nog meer hierin te verdiepen en specialiseren.

 

Sylvie probeert kortdurend te werken (max. 12 sessies), omdat niet iedereen verdieping nodig heeft. Moest dit toch zo zijn, zal er gekeken worden welke manier van werken het best bij je aansluit. Gaan we verdiepend en langer werken met ACT, of is een andere benadering interessanter voor jouw hulpvraag?