Bo Fagardo

Bo Fagardo

Seksuologie

volwassenen

 

0456/11.84.03

bo@gcmechelen.be


Over Bo…

Als seksuologe wilt Bo zowel individuen als koppels vooruit helpen wanneer ze relationele en/of seksuele vragen, zorgen of begeleiding nodig hebben. Dit steeds vertrekkende vanuit een krachtgerichte- benadering en met respect voor ieders intimiteit.

 

Dat Bo geboeid was door elk aspect van seksualiteit, bleek uit de manier waarop ze haar eerste opleiding ‘Criminologie’ (UGent) vorm gaf. Als studente trachtte ze taboedoorbrekend en open-minded te werken via essays over onder meer zoöfilie en hiv- overdracht door seksueel contact binnen een consensuele relatie. Hierna besloot ze de opleiding ‘Seksuologie’ (KULeuven) te volgen, waarbij ze zich verdiepte in het onderwerp van transgenderisme van een partner in een (voormalige) relatie.

 

Na het beëindigen van haar opleidingen in 2015 en 2017 besloot Bo om als wetenschappelijk medewerkster aan een universiteit en hogeschool een verschil te maken via diverse onderzoeksprojecten. Ze startte haar loopbaan binnen een project over de informatienoden van klanten van sekswerkers, waarbij ze eveneens dit bespreekbaarder wenste te maken. Hierna focuste haar onderzoekswerk zich op de thematiek van preventieve gezinsondersteuning, waarbij de nadruk werd gelegd op de noden en behoefte van individuen in hun rol als ouder en/ of als (ex)partner. Ook de thematiek aangaande seksueel (grensoverschrijdend) gedrag blijft Bo zowel onderzoekmatig als via haar vrijwilligerswerk opvolgen.

 

“Gedreven om het verschil te maken, voor en samen met mensen.”